X Wachtwoord vergeten
Theorie Centrum
Aanmelden
  • Home » Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Je theorie-examen oefenen: hoe gaat dat?

Het theorie-examen voor je B-rijbewijs voorbereiden gaat erg makkelijk bij het ANWB Theorie-centrum: maak een account aan, schaf de pakketten die je wilt aan en ga aan de slag:

Weet je niet welk pakket het beste bij je past? Bekijk dan gratis en geheel vrijblijvend de demo, door je aan te melden op de homepage.

Als je een pakket hebt aangeschaft, kun je op elk tijdstip en vanaf elke willekeurige computer met internet inloggen en aan de studie voor je theorie-examen gaan, tot je uren op zijn. Ben je dan nog niet zeker van jezelf, kun je altijd nog wat meer studie-uren inkopen.

Theorie goed leren
Een goede automobilist die zich aan de regels houdt, weet in alle omstandigheden hoe hij moet handelen en zal daardoor veel minder betrokken zijn bij verkeersongevallen. Daarom is het noodzakelijk om de theorie van tevoren goed te kennen, en dat is weer de reden waarom je theorie-examen moet doen.

Optimaal aangepast aan theorie-examen CBR
De theorie bestaat uit honderden 3D animaties, waarbij een stem de uitleg geeft. Zo wordt visueel weergegeven wat de wetsteksten inhouden. Je ziet duidelijk wat er in het verkeer speelt en waar je op moet letten. Bovendien kun je de teksten die je bij het filmpje hoort, nog een keer op je gemak doorlezen. We presenteren de vragen in de proefexamens net zo als in de nieuwste CBR-examens, zodat de voorbereiding op het theorie-examen zo effectief mogelijk is.

De beste manier om te oefenen
De oefenexamens bestaan – net als het echte theorie-examen – uit vijfentwintig vragen gevaarherkenning (waarvan je er dertien goed moet hebben) en dertig wet- en regelkennisvragen, aangevuld met tien inzichtsvragen. Van die laatste veertig moet je er vijfendertig goed hebben. De gemaakte examens zijn na te kijken, inclusief het gegeven antwoord en de motivatie op de vraag. Je kunt dus precies zien wat je fout hebt gedaan, en waarom dat fout is. Een betere manier om voor je theorie-examen te oefenen is er niet!

Autorijden in de praktijk
Als je met je praktijklessen aan de slag bent, leer je veel meer dan alleen het bedienen van de auto. De module praktijkbegeleiding ondersteunt dat: je krijgt stap voor stap de belangrijke aspecten van het autorijden nogmaals uitgelegd aan de hand van 3D-animaties. Bovendien krijg je alle bijzondere verrichtingen zoals je die op je tussentijdse toets of tijdens je rij-examen moet uitvoeren, stap voor stap te zien, compleet met uitleg.

hoe-werkt-het

Eindelijk leuk en gemakkelijk!

De theorie voor je rij-examen leren gaat gemakkelijker en is leuker bij de ANWB! Kies het pakket dat bij je past: